För att skapa en tydlig identifikation är grafiska element ett effektivt verktyg. I vår grafiska profil fungerar ”pratbubblan” som ett sådant.

Pratbubblan kan på ett tydligt sätt rama in ett budskap och/eller en bild. I kombination med våra färger och typsnitt ger den möjlighet att skapa innehåll som snabbt fångar ögat, inte minst digitalt. Elementet går också att använda som sidfot.

Nedan finns nedladdningsbara grafiska element, fria för dig att använda. Du ser även ett antal exempel på hur pratbubblan kan användas i olika sammanhang.

Färgkoder och annan bra information hittar du i vår grafiska profil.

Såhär gör du för att ladda ner ett grafiskt element

Tryck på det grafiska elementet. Högerklicka och tryck på “Spara bild som”.

Pratbubbla

Såhär kan du använda pratbubblan

  • Svarta ramar används på vit bakgrund. Exempelvis presentationer, trycksaker, eller när man vill skriva lite mer text i ramen.
  • Vita ramar används antingen på solitt färgblock, eller på en bild. Kan användas som start- eller slutplatta i film, eller till inlägg på sociala medier.
  • Solida pratbubblor kan användas antingen på vit bakgrund eller på en bild. Kan användas när man ska förmedla kortare budskap. Exempelvis i presentationer eller på sociala medier.

Sidfot

Såhär kan du använda sidfoten

  • Svart linje-footer används längst ner på t.ex. en presentation eller annons som är vit.
  • Svart footer används längst ner på t.ex. en presentation eller annons som är färgad eller består av en bild.