Därför är Örebro ett smart move

Plats
Örebro

Huvudpartners
Business Region Örebro i nära samarbete med Örebro universitet och Handelskammaren i Mälardalen.

Smart Move är vårt samlade arbete för att attrahera och behålla kompetens i Örebroregionen. Initiativet drivs av Örebrokompaniet och Business Region Örebro i nära samarbete med Handelskammaren i Mälardalen samt Örebro universitetet.

Vi har genom åren stått för flera uppmärksammade rekryteringskampanjer kopplade till IT tillsammans med Handelskammaren i Mälardalen. 2019 krokade vi arm med Business Region Örebro för att börja jobba mer övergripande med platsmarknadsföring och talangattraktion. Vi paketerade platsens samlade erbjudanden i modern marknadsföring för att få fler människor att vilja flytta hit.

Som vanligt ville vi göra saker på ett nytt sätt och inte se ut som alla andra liknande sidor med vackra stadsvyer och solnedgångar.

Resultatet blev www.thesmartmove.se

Första målgrupp att kommunicera med blev unga vuxna i Stockholm, som vi under pandemin kunde uppmärksamma om fördelarna med att på sikt flytta till Örebro och studera vid Örebro universitet.

Vi kopplade även på en toolbox med massa verktyg som bilder, texter och presentationer om vår plats som vem som helst kan använda som inspiration för att underlätta i sitt rekryteringsarbete.

Under 2021 adderas ytterligare två viktiga målgrupper som vi vill attrahera till Örebroregionen; talanger med barn (hemvändare och medflyttare) samt en engelskspråkig version riktad mot internationella talanger utomlands.

Under 2021 utvecklas Smart Move också med matchmaking-event tillsammans med bland andra Örebro universitet. En möjlighet för studenter i Örebro att få träffa regionala bolag med rekryteringsbehov. Och därmed på sikt uppfylla Smart Moves strävan om att inte bara locka hit, utan också att behålla, kompetens i Örebro.

Under 2021 påbörjas även digitala kampanjer sett till platsmarknadsföring och kompetensförsörjning. Kampanjerna kommer att rullas ut mot olika målgrupper för att inspirera människor att vilja flytta sina liv till Örebroregionen.

Projektledare

Erik Scherlund
+46 70 861 17 08
erik.scherlund@orebrokompaniet.se

“Smart Move är ett färgsprakande smörgåsbord med glimten i ögat som riktar sig bland annat till unga vuxna i storstäderna. Kommunikationen är på målgruppens villkor och där vi vill sätta en positiv livsstilskänsla hela vägen in i hjärtat.”