Skip to main content
Start / Nyheter / Få ett diplom

Vill du ha ett diplom av landshövdingen?

Klart du vill! Det är inte många som får ta emot diplom av landshövdingen på självaste slottet. Vill du också vilja uppleva den känslan och dessutom få en utvecklande resa på vägen dit? Det kan vi ordna. Bli diplomerad Mötesambassadör!

Sedan några år tillbaka uppmärksammar Örebro CVB och landshövdingen personer som har stått värdar för nationella eller internationella konferenser och kongresser. Dessa personer har skapat stora värden för Örebro och bjuds därför in till diplomutdelning och lunch på Örebro slott. På plats är även representanter från Örebro kommun, Region Örebro län, Örebro universitet och näringslivet.

Sagt av mötesambassadörer

"Det är roligt! Att göra något helt annat men samtidigt inom mitt ordinarie jobb var det som lockade mig."

"Att ha mötet här i Örebro gör att nästan alla hos oss kan vara med på mötet, vilket är bra för teamkänslan."

"För oss handlar det bland annat om att få fler att upptäcka oss och Örebro då vi har ett stort rekryteringsbehov."

"Inför mötet sätts ordinarie roller på jobbet ur spel och vi möts kring helt andra frågor. Det skapar en bra dynamik!"

"Möten driver utvecklingen framåt. Vi behöver nätverka, mötas och lyssna till de bästa inom vårt område."

"Jag gillar utmaningar. Det här är lite utanför min ordinarie roll och comfort zone."

"Jag har tidigare varit med och arrangerat ett möte. Kände direkt att det här vill jag göra igen. Så nu kör vi igen!"

Varför är möten bra för Örebro?

De genererar stora intäkter till staden och skapar många arbetstillfällen. Det handlar även om värden som är mer svåra att mäta, som kunskapsöverföring, marknadsföring, positionering, kompetensutveckling och att skapa kontakter mellan människor och organisationer.

Kongresserna ökar även fokus på forskning och utveckling. Det kan också vara första steget mot att skapa nya etableringar eller rekrytera till länets verksamheter. Tack vare lokala mötesambassadörer får tiotusentals personer varje år stifta bekantskap med Örebro. Det förtjänar att lyftas och hyllas med ett diplom av landshövdingen på vårt slott.

Låter det intressant?

Låt oss höras! Örebro Convention Bureau är stadens resurs för att värva, skapa och planera möten. Möten är viktiga för Örebro och vår roll är att göra arbetet så enkelt som möjligt för dig som arrangerar ett möte här. Vi hjälper dig kostnadsfritt.