Örebro Race Day

Plats
Örebro city

Huvudpartners

2014 och 2016 arrangerade Örebrokompaniet Örebro Race Day.

När det stod klart att Kumlasonen Marcus Ericsson säsongen 2014 skulle köra F1 för Caterham F1 så var det också ett faktum att Sverige för första gången på 23 år skulle ha en förare på startlinjen i Formel 1. En förare som skulle axla arvet efter Ronnie Peterson. Örebrokillen som lyckades vinna tio Formel 1-lopp och dessutom ta två VM-silver.

I och med Marcus Ericssons intåg i Formel 1 så fortsatte Örebroregionen, med Örebro i spetsen sin resa som Sveriges motorstad nummer ett.

2014 så var det också jubileum för en annan örebroare och en av Sveriges stora motorstjärnor. Nämligen rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist som vann Rally VM 1984 i en Audi Quattro.

Vid två tillfällen samlade Örebrokompaniet det absolut bästa svensk motorsport och genomförde ett evenemang som ingen trodde var möjligt och som kanske aldrig blir möjligt igen. Ett evenemang som fick genomslag i hela Sverige.

Bilderna från när Marcus Ericsson 2014 med en svensk flagga i en handen rullar ut på Rudbecksgatan och stannar framför stora läktaren till stående ovationer och tar en selfie från sin Formel 1-bil får håret att resa sig än idag hos många av de 15.000 som var på plats för att bevittna historia på plats.

Projektledare

Jimmy Führ
+46 73 98 25 926
E-post

“Örebro Race Day kvarstår fortfarande 2021 som Örebros största och mest omtalade evenemang på över femton år.”